About me

How can I show people that there is so much more in nature that you can not see but it is there!

How can I let people love your nature more?

I prayed to God and his answer was … paint!

Kunst van Sophia Oostenenk

Wat maak je?

Ik maak schilderijen in de natuur en op bijzondere locaties waar een fijne sfeer en energie aanwezig is. En dan deze fijne energie overbrengen in het schilderij. Zodoende hebben de schilderijen allemaal hun eigen uitstraling en verhaal als het aan de muur hangt. Het liefst werk ik buiten in de natuur en als ik ergens ben dan ga ik op zoek naar een fijne plek met een bijzondere energie, mooie kleuren of een heilige mystieke sfeer die ik ontdek. Hierdoor ontstaan er kleurrijke wonderbaarlijke schilderijen. Ik houd ook van religieus schilderen bij mooie kleine kerkjes en Mariakapellen in de natuur en maak vrije werken vanuit inspiratie die ik droom of die ik voel.  Mijn schilderstijl is abstract expressief en vooral geïnspireerd. Ik maak gebruik van professioneel doek met een gemiddelde structuur, professionele verf of pigmenten, penselen, schrapers en vorken, verschillende mediums en vernis.

Wat maakt jou werk speciaal?

Vanaf het begin dat ik begon met schilderen in de natuur bemerkte ik dat ik een zekere voelbare energie kon overbrengen in mijn schilderijen. Dat was een aangename verrassing. En ik begon te leren dat ik ook de mystieke energie van plekken in de natuur een bepaald podium kon geven om zich te laten zien in een schildering. Ik begon de sfeer en de energie te vertalen naar een manier van schilderen zodat verschillende vormen zich konden openbaren. Zodoende kon ik de sfeer meenemen naar huis en er in huis van genieten. Omdat ik weleens heimwee heb naar bepaalde plaatsen hoef ik nu alleen maar te kijken naar het schilderij en de herinnering komt tot leven. En dat is niet het enige. Want werken met energie betekent dat je het ook kunt voelen en ervaren. Wanneer je echt de ontmoeting met het schilderij aan gaat zul je een soort van beweging gaan ervaren. Ik noem dit een kosmische beweging. En ik geloof werkelijk dat je op dat moment met de energie in aanraking komt van die natuur, die fantastische plek waar het geschilderd is. Je komt in contact met de scheppingskracht van God. Als je dat mag beleven dan ben je een geluksvogel!

Waar kunnen we jouw kunst zien?

In mijn online gallery hier op www.paintingstolove.nl en momenteel op de expositie van de World Labyrint Gallery show in Leeuwarden.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Mijn eerste echte ervaring met kunst was met de schilderijen van Salvador Dali op een grote expositie in Florida. Dit wonderlijke van zijn schilderijen is mij altijd bijgebleven. De goede uitleg van de rondleider heeft er toe bijgedragen dat ik echt ging kijken naar zijn schilderijen en dat je daarin van alles kon ontdekken. Fascinerend. Dat ontdekken is nu ook op mijn eigen schilderijen van toepassing. Je moet er oog voor krijgen en daar is tijd voor nodig. Je kunt niet alles in één keer ontdekken.

Waarom onderteken jij jou schilderijen met sokado?

Sokado betekent cadeau voor jou! Het bestaat uit de letters ‘So’ van Sophia en ‘kado’ als van cadeau. Het is namelijk niet alleen mijn verdienste hoe het schilderij ontstaat. Wanneer ik mij verbind met de natuur, dan verbind ik mij ook met God onze schepper en al het heilige wat daar in de natuur aanwezig is. Vanuit deze inspiratie ga ik schilderen. Het voelt als een cadeau wat aan u en mij gegeven wordt. Zo ontstaat er een uniek schilderij. Ik hoop dat iedereen het geschenk dat elk schilderij in zich herbergt zal ontdekken. Het zijn schilderijen om van te houden.

expressionisme  –  abstract  –  energetisch  –  mystiek

profetisch schilderen