About me

Kunst van Sophia Oostenenk

Wat maak je?

Ik maak schilderijen, liefst buiten in de natuur, en ik schilder graag op religieus gewijde plaatsen. Het schilderen bij Mariakapellen, vooral in Twente, is een ware missie geworden waarbij ik een boodschap mag uitdragen van het koninkrijk van God. Door mij in te leven en mij te verbinden met de bijzonderheid van deze plekken ontstaan mijn schilderijen. Dit laten zien in het schilderij is mijn passie.

Mijn schilderstijl is abstract expressief en vooral geïnspireerd. Ik maak gebruik van hoge kwaliteit materialen zoals professioneel doek met een fijne tot gemiddelde structuur, acryl verf met uitstekende lichtechtheid, verschillende pigmenten die ik zelf aanmaak, penselen, schrapers en vorken, verschillende mediums en UV bestendig vernis.

Met mijn schilderijen kom ik mensen belevenissen, plezier, liefde en verhalen brengen die kunnen bemoedigen en inspireren.

Wat maakt jou werk speciaal?

Mijn schilderijen hebben allemaal hun eigen unieke uitstraling en verhaal. Ik schilder graag vanuit pure inspiratie om het onzichtbare van een plek, zoals de sfeer in de natuur of een religieus gewijde plek, een bepaald podium te geven om zich te laten zien in een schildering. Zodoende komt er een verhaal te voorschijn waardoor wij iets kunnen zien, iets mysterieus. Ik noem mijn schilderijen ook wel eens een venster om doorheen te kijken.

Voor het ervaren van een verbinding met het schilderij kun je het schilderij op gevoelsniveau ontmoeten. Er kan zelfs een beweging ontstaan die ik een “kosmische beweging” noem. Het werkt rustgevend en balancerend. Ik geloof zelfs dat je de natuurenergie kunt voelen. Je kunt ook een goddelijke verbinding ervaren die jou zal verrassen. Als je dit alles mag beleven dan ben je een geluksvogel!

Met inspiratie en sfeer in huis of op kantoor komt de omgeving tot leven. Daar helpen mijn schilderijen aan mee.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

Op mijn galerie pagina op mijn website: www.paintingstolove.nl en op afspraak kunnen mensen schilderijen persoonlijk komen bekijken. Af en toe sta ik op een kunstmarkt, doe ik mee met een expositie of anders. Voor een lezing met schilderijen kunnen mensen mij ook benaderen. Vorig jaar heb ik voor een aantal maanden geëxposeerd op de expositie van de World Labyrint Gallery show in Leeuwarden. In 2018 waren zij culturele hoofdstad van Europa.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Mijn eerste echte ervaring met kunst was met de schilderijen van Salvador Dali op een grote expositie in Florida. Dit wonderlijke van zijn schilderijen is mij altijd bijgebleven. De goede uitleg van de rondleider heeft er toe bijgedragen dat ik echt ging kijken naar zijn schilderijen en dat je daarin van alles kon ontdekken. Fascinerend. Dat ontdekken is nu ook op mijn eigen schilderijen van toepassing. Je moet er oog voor krijgen en daar is tijd voor nodig. Je kunt niet alles in één keer ontdekken.

Waarom onderteken jij jou schilderijen met sokado?

Sokado betekent cadeau voor jou! Het bestaat uit de letters ‘So’ van Sophia en ‘kado’ als van cadeau. Het is namelijk niet alleen mijn verdienste hoe het schilderij ontstaat. Wanneer ik mij verbind met de natuur, dan verbind ik mij ook met God onze schepper en al het heilige wat daar in de natuur aanwezig is. Vanuit deze inspiratie ga ik schilderen. Het voelt als een cadeau wat aan u en mij gegeven wordt. Zo ontstaat er een uniek schilderij. Ik hoop dat iedereen het geschenk dat elk schilderij in zich herbergt zal ontdekken. Het zijn schilderijen om van te houden.

expressionisme  –  abstract  –  mystiek

hedendaags – super modern – kleurrijk

religieus – profetisch schilderen